GM inchide Hummer

Hummer a cunoscut o relativ scurta perioada de glorie, cand mai toata lumea (dar americanii in special) il socoteau la moda. Asta pana sa vina criza. Dupa, situatia s-a schimbat, asa ca GM a scos marca la vanzare si cu aproximativ 6 luni in urma anunta ca a ajuns la un acord de preluare cu producatorul chinez Sichuan Tengzhong.

Guvernul chinez a avut alte pareri (legate de ecologie, de parca masinile chinezesti n-ar fi niste conserve obsolut nesigure la impact) asa ca GM a anuntat ca tranzactia a picat si ca va inchide Hummer. Anuntul seamana foarte mult cu cel legat de vanzarea Saab, cand americanii au fortat mana celor de la Spyker.

Din fericire, Saab a ajuns pe mana celor de la Spyker. Sa vedem insa daca nu cumva Hummer este condamnat definitiv, pentru nu stiu cine ar plati acum pentru o asemenea marca.

Sunt curios de o chestie. Saab a avut o foarte misto sustinere din partea opiniei publice si in special a proprietarilor de masini Saab. Oare in cazul Hummer se va intampla la fel? Cred ca nu.. Poate Schwazenegger sa planga putin, cu toate Hummer-urile sale insirate de-a curmezisul unui bulevard din Los Angeles.

Stiti cine au stiut primii de inchiderea marcii Hummer? Cred ca astia de la BGS, ca a trecut ceva timp de cand au inceput sa cumpere Dodge Nitro in loc de Hummer! :))

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.