La ce sa te astepti cand duci masina in service

Inca mai ai impresia ca duci masina in service si o s-o iei la timp si lucrata impecabil, ca noua? Nu, prietene, asta s-ar intampla probabil daca ne-am fi nascut “in locul potrivit”. In Romania sunt alte reguli:

- iti faci programare si ajungi cu masina acolo. Da, programarea ar trebui sa insemne ca ti-au zis sa vii atunci pentru ca tot atunci au timp sa se ocupe de ea. Ei bine, asta-i teoria. Practica ne spune ca trebuie sa adaugi rapid, in gand, cam o saptamana peste data la care iti spun ei ca poti ridica masina. Ca sa nu-ti faci planuri de care nu te poti tine ulterior.

- chiar daca tu stii ca vei lua masina mai tarziu decat promit ei, nu te culca pe-o ureche. Da-le telefon si streseaza-i. Asa merg lucrurile. Daca n-o faci, ai sanse sa o iei din service si mai tarziu decat ti-ai imaginat. Intotdeauna exista scuze. Pentru orice. Numai seriozitate nu.

- cand ajungi, intr-un final, bucuros ca s-a terminat asteptarea, sa-ti ridici masina, uita-te bine la ea. Chiar daca tu stii ca elementele ei de caroserie se imbina intr-un fel si sunt simetrice, oamenii de acolo s-ar putea sa aiba propriile idei despre cum sa-i imbunatateasca designul. Desi nu le-ai cerut asta.

In felul asta, astepti dupa masina de doua ori mai mult decat ti se spune, o iei cu mici probleme si trebuie sa mai treci inca o data pe la ei, ca sa-ti rezolve o chestie pe care ar fi putut s-o faca bine din prima. Daca ar fi fost profesionisti.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.