Noul Nissan Juke – Un crossover prea indraznet

Acum ceva timp am condus modelul Qashqai. Si chiar mi-a placut, desi la debut, acum cativa ani, l-am privit cu scepticism. M-am mirat ca nu au mizat pe un design mai indraznet, pentru ca SUV-ul urban mi s-a parut prea banal (este vorba de Qashqai inainte de facelift, dupa facelift arata chiar bine).

juke06 250x153 Noul Nissan Juke   Un crossover prea indraznetDar nu-mi imaginam ca poti merge atat de departe. Noul Nissan Juke, un alt crossover, este pur si simplu urat, dupa parerea mea. Partea frontala te provoaca sa o intelegi, dar eu nu reusesc. E dispusa pe doua nivele, cu farurile normale plasate sus de tot, cu functii de lumini de pozitie si semnalizare, faza scurta/lunga fiind asigurata de doua proiectoare mari plasate mai jos. Bineinteles, exista si proiectoarele normale, intre care se afla 3 mari orificii rotunde, cu rol de prize de aer.

juke studio010 Noul Nissan Juke   Un crossover prea indraznet

Este clar ca masina va atrage atentia. Garantat, oriunde. Si la lansare, dar si peste cativa ani. Dar nu cred ca oamenii se vor repezi sa cumpere modelul Juke. Multi constructori nu risca la nivel de design. Iar cei care o fac (gen Renault) au dat gres.

juke studio004 Noul Nissan Juke   Un crossover prea indraznet

Altfel, conceptul lui Juke nu e rau deloc. Un SUVulet, combinat cu un hatchback de clasa mica, dotat cu motoare puternice ar trebui sa se miste foarte bine. Un nou motor, pe benzina, de 1,6 litri, turbo, vine cu 190 CP. Exista si un motor de 1,6 litri aspirat, tot benzina, care ofera 117 CP, iar fanii diesel pot conta pe cunoscutul 1,5 litri dCi cu 110 CP. Cutiile sunt manuale, cu 5 si 6 trepte, in functie de versiune, dar exista si una CVT, cu variatie continua. Sistemul de tractiune integrala, electronic, este disponibil optional pe versiunea de 190 CP.

juke interior1 Noul Nissan Juke   Un crossover prea indraznet

Daca va uitati la interior, veti vedea ca imbina un stil normal, cu elemente tineresti. Adica un tunel median vopsit in culoarea caroseriei, care nu-mi place deloc.

Nissan Juke nu este in nici un caz pentru tatal tau. Este pentru tine, daca ai norocul sa fii inca tanar. Asadar, iti place? Mie sigur nu…

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.