Noul Porsche Cayenne

Gata, incepe curatenia de Cayenne-uri “vechi” de pe strazile din Romania, pentru ca toti proprietarii vor alerga sigur dupa buy-back-uri. A aparut noul Porsche Cayenne!

Porsche Cayenne 8 art Noul Porsche Cayenne…care arata cum ne-am asteptat, adica cu fata de Panamera, noua imagine Porsche pentru modelele care ies din aria 911/Boxster. Nu pot sa spun ca nu-mi place cum arata partea frontala, dar spatele are niste probleme, care sigur vor fi discutate de fanii Porsche. Asta pentru ca stopurile arata foarte “mladios”, ca sa spun asa, iar imaginea unei masini germane, mai ales Porsche, nu se pupa deloc cu rotunjimi si forme de-astea. Abia astept sa vad reactiile!

Una peste alta, in poze masina pare mai mica, mai compacta. Nu va lasati inselati, este din design facuta sa para asa. In realitate, noul Cayenne este mai lung cu 48 mm.

Germanii se lauda ca au reusit sa reduca simtitor consumurile (de parca asta conteaza pentru un posesor de Cayenne). Ca idee, cel mai puternic model, Cayenne Turbo (500 cp), consuma oficial, in regim mixt 11,5 litri/100 km (redus de la 14,9 l/100 km), iar cel mai economic, Cayenne diesel (240 CP), consuma 7,4 litri/100 km.

O mare tampenie mi se pare Cayenne S Hybrid, de care nemtii sunt foarte mandri in comunicatul de presa. De ce naiba iti trebuie un SUV scump si mult prea complicat, care are nevoie de doua motoare (benzina si electric) pentru a dezvolta 380 CP si 580 Nm si care consuma 8,2 litri/100 km? Simplu. Nu din ratiuni de consum si noxe, ci pentru ca este la moda.

Deci, place la voi noul Cayenne? icon smile Noul Porsche Cayenne

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.