Renault Megane CC – Briza de primavara

Noua generatie Megane este una din compactele mele prefarate. Asta este efectul faptului ca vechea generatie nu mi-a placut deloc, iar noua arata cu adevarat bine.

Si mai bine decat hatch-ul arata insa noul CC, o masina in care te vezi conducand cu viteza moderata, decapotat, in zilele in care te rasfata soarele. Da, zilele astea par departe acum…

Renault Megane CC2 Renault Megane CC   Briza de primavara

Noul Megane CC, pe langa faptul ca arata bine, ca proportii si design, vine (standard) cu un plafon rigid, rabatabil automat in 21 de secunde, care este din material transparent!! Francezii au spus ca in acest fel au vrut sa induca senzatia de cabrio chiar si atunci cand masina este cu plafonul ridicat. Ei bine, au reusit.

Renault Megane CC Renault Megane CC   Briza de primavara

Motoarele sunt de la 110 CP (parca e prea slab pentru o asemenea masina) pana la 160 CP si s epoate opta intre 3 propulsoare pe benzina si 3 dCi.

Renault megane CC1 Renault Megane CC   Briza de primavara

O alta parte buna consta in faptul ca rigiditatea torsionala a fost imbunatatita cu 80% fata de vechiul model. Iar cine a condus primul Megane cabrio, care nu era CC, stie foarte bine de ce este nevoie de rigiditate torsionala la o astfel de masina.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.