Am condus Abarth 500. Incredibil de fun!

Am inceput bine ziua. Ionut m-a luat dimineata la o plimbare cu Abarth 500, o masina pe care abia asteptam s-o conduc. Nu de altceva, dar incercati sa descoperiti cate modele de dimensiunile lui Fiat 500 si mai usoare de 1.000 kg sunt disponibile cu un motor turbo de 135 CP!

Abarth 500 11 Am condus Abarth 500. Incredibil de fun!

Pe langa faptul ca arata exotic (o masina foarte mica, cu jante misto, etriere rosii si doua evacuari incadrate intr-un fals difuzor de aer), masina este o jucarie. Nimeni de pe strada (si nici tu, de la volan) nu se asteapta sa accelereze atat de bine. Plus ca senzatiile sunt amplificate de faptul ca este atat de mica. Intr-o masina normala, sport, te astepti la senzatii. Aici te surprind si te fac sa te simti foarte bine. Atat de bine incat nu prea rezisti sa nu tragi cate-o acceleratie in treapta a doua/a treia chiar si pe distante scurte, doar pentru placere icon smile Am condus Abarth 500. Incredibil de fun! Te bucuri ca un copil la fiecare dintre ele!

Doua evacuari care suna foarte misto (inclusiv “maraitul” la relanti, care-mi place foarte mult la o masina sport) si un interior cu piele, volan gros si profilat, plus rosu cu alb si cusaturi asortate. Italieni icon smile Am condus Abarth 500. Incredibil de fun!

Abarth 500 2 Am condus Abarth 500. Incredibil de fun!

Eu n-am facut decat sa accelerez de cateva ori, in linie dreapta, dar Ionut spune ca micul Abarth sta extrem de bine in viraje. Ca urmare, astept sa vad, cand se va lansa oficial, pentru presa, pe circuitul AMCKART. Locatie excelenta, de altfel, pentru ca masina asta este un kart mai mare. Si cum este foarte manevrabila, ar trebui sa fie absolut in elementul ei pe pista de la AMCKART.

Cu 135 CP masina costa 17.900 euro (taxe incluse), dar daca vrei cu adevarat s-o faci de poveste ii comanzi si kitul esseesse care o duce la 160 CP si ii face un upgrade de suspensii si frane si apoi poti iesi linistit la frustrat de BMW-uri la semafor icon smile Am condus Abarth 500. Incredibil de fun!

Abarth 500 3 Am condus Abarth 500. Incredibil de fun!

In cazul in care va intrebati cum se face ca AutoItalia are curaj sa investeasca in aducerea Abarth in Romania in vremurile astea, trebuie sa stiti ca deja s-au vandut 6 masini. Fara ca showroom-ul sa fie gata si fara cine stie ce promovare.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.