BMW va face masini mai ieftine, cu tractiune fata

Fani BMW, nu aveti de ales. Chiar daca nu vreti masini BMW cu tractiune fata ele vor fi produse si le veti putea injura/aprecia peste cativa ani.

BMW Logo BMW va face masini mai ieftine, cu tractiune fataCEO-ul BMW, Norbert Reithofer a confirmat ca bavarezii lucreaza la o noua platforma cu tractiune fata care va fi baza noii generatii Mini, dar si a unor modele BMW situate ca pret si dimensiuni sub Seria 1. Partea buna este ca Seria 1 va pastra tractiunea spate si pentru viitiarea generatie. Partea mai putin buna este ca mai multe modele BMW, a caror lungime pleaca de la 3,8 metri vor folosi aceasta platforma si nu vor fi produse sub un alt brand, ci vor purta sigla alb-albastra.

Teoretic, vor fi niste modele low-cost, dar nu cum va imaginati. Vor fi sub pretul Seriei 1, dar sigla BMW are niste pretentii asa ca nu va asteptati sa punem in balanta noile modele BMW cu Dacia Logan. In schimb, din cate-mi dau seama, vom avea de ales, cam la acelasi pret, in un model BMW si un VW Golf sau Opel Astra. Ba chiar intre un BMW si un Opel Corsa au un VW Polo.

Se pare ca bavarezii fac acest pas, preconizat a se concretiza in 2014-2015 si pentru a-si spori vanzarile, dar si pentru a afce fata noilor norme in ceea ce priveste emisia de CO2, norme ce vor intra in vigoare peste 2 ani.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.