De ce nu-ti vei cumpara prea curand o masina electrica

Mai toti constructorii pregatesc masini electrice si toti se lauda cu independenta fata de pompele de benzina daca-ti cumperi asa ceva. Vei face economii insemnate pentru ca este mult mai ieftin sa alimentezi cu energie electrica decat cu benzina sau motorina. Plus ca vei avea satisfactia ca protejezi mediul. Tampenii.

Am spus si mai demult de ce masinile electrice nu vor prinde prea curand. Sunt prea scumpe!!

Exemplu: noul Mitsubishi iMIEV. O masina din clasa mini, al carei motor electric dezvolta 64 CP si 180 Nm. Am condus-o in Bucuresti vara trecuta, este interesanta, dar spuneti-mi voi cine ar da pe ea 43.000 euro?! Atat costa ea in Marea Britanie. Ma rog, englezii incurajeaza chestia asta si ofera un bonus, asa ca pretul real al masinii ar ajunge pe la 37.000 euro.

Mitsubishi IMIEV De ce nu ti vei cumpara prea curand o masina electrica

Voi ati cumpara o masina ca asta pentru 37.000 euro? Eu nu. Cat ar trebui sa merg cu ea ca sa amortizez pretul asta? Rezista pana atunci? Nu stiu. Nimeni nu stie cat de fiabile sunt masinile electrice.

Asadar, nu stiu de ce se obosesc si cheltuie atatia bani sa scoata in serie masini electrice la pretul asta. Nu le va cumpara nimeni. Poate vreo 2 excentrici cu bani, obsedati de incalzirea globala. Exact cat sa nu conteze.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.