De vis! Ford Focus RS500!

Focus RS500 este o editie limitata (500 de exemplare) a hothatch-ului Focus RS. Si arata demential! Desi nu are modificari de design fata de RS-ul “simplu” se vede cu totul altfel din cauza culorii negru mat. O bestie, care are acelasi motor, dar dus la 350 CP, fata de 305 CP.

0 – 100 km/h in 5,6 secunde si 263 km/h. Plus o tinuta de drum ireprosabila, daca e sa ne luam dupa ce zice Ford.

RS500 va fi produs in doar 500 de exemplare, indiferent de cerere. Si nu-mi spuneti ca nu v-ar placea sa aveti pe consola centrala o placuta pe care sa scrie numarul exemplarului vostru!

Ford Focus RS500 1 De vis! Ford Focus RS500!

Testat la limita limitelor
Cum masina asta este impinsa la limita din punct de vedere al performantelor, se pune intrebarea cat de fiabila este. Desigur, se pot scoate si mai mult de 350 CP din motorul asta, dar eu nu apreciez (cred ca nimeni n-o face) o masina foarte puternica care cedeaza dupa 20.000 km. Inginerii Ford trebuie insa sa asigure pentru aceasta masina un nivel de fiabilitate ca al oricarui Ford. Iar pentru asta au testat masina pe Nurburgring.

Ford Focus RS500 2 De vis! Ford Focus RS500!

Cum? Au lucrat in schimburi si au condus masina non-stop, pe o distanta de 10.000 km, in regim de cursa. Adica de zece ori distanta parcursa intr-o cursa de anduranta, fara pauza. 500 de tururi fara oprire, pe Nurburgring, inseamna foarte-foarte mult. Apropo, Ford spune ca turul de Nurburgring poate fi parcurs in cam 8 minute cu aceasta masina.

Ce iti poti dori mai mult de un hothatch?!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.