Duster-ul e ieftin, da-l vrem scump!

Dacia Duster s-a lansat astazi in Romania, iar oficialii au facut deja un bilant al comenzilor de pana acum. Nu va fie cu mirare, dar romanii par sa vrea ceva ieftin pe hartie, pentru ca pusi in situatia de a cumpara, ei opteaza pentru versiunile mai scumpe.

Majoritatea celor care au comandat Duster pana acum au optat pentru versiunile 4×4, al caror pret incepe de la 12.300 euro. 80% (!!) dintre comenzi sunt pentru cel mai scump model, care costa undeva la 15.000 euro, iar 20% dintre clienti au ales tapiteria de piele. Da, snobismul e mare, pentru ca acest echipament este unul de care te poti lipsi foarte bine.

Va asteptati la asta? Eu da!

Mai stiti cand a fost lansata Dacia Logan, acum 6 ani? Se zdruncinau forumurile atunci de reprosurile celor care acuzau Dacia ca n-a venit cu masina de 5.000 euro pe care o promisesera, ci ofereau cel mai ieftin model la 5.400 euro. Oamenii injurau Dacia ca nu s-a tinut de cuvant, dar mergeau si comandau modelele pe la 7.000 euro. Nimeni nu intelegea atunci ca, in conditiile astea, pentru Dacia nu mai era rentabil sa produca Logan-ul de 5.000 euro, o masina “cheala”, pentru ca n-o vroia nimeni!

Sursa: Incont

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.