Ford Police Interceptor, noua masina a politiei americane

Americanii vor inlocui vechile modele Crown Victoria pe care le foloseste politia cu un nou model, dezvoltat tot de Ford. Noua masina de politie a americanilor este bazata pe modelul Taurus si va intra in serviciu la sfarsitul anului 2011, cand productia modelului Crown Victoria va lua sfarsit.

PoliceInterceptCon 01 Ford Police Interceptor, noua masina a politiei americane

Noul Ford Interceptor a fost dezvoltat de Ford dupa specificatiile cerute de politie, accentul fiind pus pe siguranta, performante si fiabilitate. Dealtfel, noul model este singurul care trece testul de impact din spate, la 120 km/h, la fel ca si modelul CrownVictoria aflat inca in serviciu.

PoliceInterceptCon 02 Ford Police Interceptor, noua masina a politiei americane

Si politistii trebuie sa se adapteze noilor cerinte legate de protectia mediului, asa ca vor invata sa conduca noul Interceptor cu motor V6 de 3,5 litri, in locul V8-ului de 4,6 litri de pe Crown Victoria. Ford ofera V6-ele in versiunea aspirata, cu 263 CP, dar pentru masinile de patrulare de pe autostrazi se va opta pentru acelasi motor, dar supraalimentat, care produce 365 CP si are tractiune integrala. Cum vorbim de americani, cutia de viteze este una automata, cu 6 trepte.

PoliceInterceptCon 03 Ford Police Interceptor, noua masina a politiei americane

Noile masini au interiorul adaptat cerintelor politistilor, fiind dotate cu camere de filmat, camere video pentru mersul cu spatele, scaune fata cu platose de metal pentru a-i proteja pe politisti de un eventual atac cu cutitul de pe locurile din spate si multe alte echipamente specifice.

In cazul in care n-ati remarcat, observati ca, desi este o masina de performanta, de viteza, noul Interceptor are niste scaune fata aproape fara sustinere laterala. Tipic american, desi la viraje este posibil ca ofiterii mai grasani sa se propteasca direct in usa. Sau de colegul din dreapta.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.