Formula 1 Melbourne, Vettel din nou in pole position!

Sebatian Vettel a reusit sa obtina un nou pole position in Australia, dupa cel din Bahrain. Cred ca anul asta e cam anul lui, daca Red Bull rezolva problemele de fiabilitate ale masinii. Sa mai asteptam cateva curse, dar nu-mi dau seama cine i-ar putea face fata.

Al doilea s-a clasat favoritul publicului, australianul Mark Webber, asa ca Red Bull ocupa prima linie a grilei in Australia. Fernando Alonso va pleca al treilea, urmat de Button si Massa. Locul 6 al grilei este ocupat de Nico Rosberg, urmat de Michael Schumacher.

Inca din prima cursa Schumacher a fost dominat de Rosberg de fiecare data, la fiecare tur. Cum Schumy pare sa se invarta pe locurile 6 – 7, nu cred ca-si face iluzii ca are vreo sansa la titlu anul asta. Probabil prioritatea lui este sa-si imbunatateasca timpii si mai ales sa reuseasca sa fie mai rapid decat Rosberg.

Eu zic ca Schumacher va putea fi foarte multumit daca prinde cateva podiumuri anul asta. De victorii nu cred ca se pune problema. Nu anul asta.

Cea mai mare surpriza a acestor calificari a fost faptul ca Hamilton nu a reusit sa intre in ultima parte (Q3), asa ca britanicul va trebui sa plece de pe locul 11 al grilei.

Cursa este pe TVR1, duminica dimineata, de la ora 09:00.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.