O iesire de placere cu BMW X1 sDrive20d

Asa cum spuneam in postul anterior, am luat dupa mult timp un BMW la drive test. Noul X1, in versiunea sDrive20d. Deci fara tractiune integrala, dar a fost ok pentru ca nu i-am simtit lipsa.

Am zis sa mai ies putin din redactie si chiar din Bucuresti, asa ca m-am indreptat catre Valea Prahovei. Pe care in mod normal o urasc iarna, din cauza aglomeratiei, dar fiind luni mi-am zis ca n-o sa am probleme. Si n-am avut, drumul fiind in mare parte liber.

BMW X1 sDrive20d O iesire de placere cu BMW X1 sDrive20d

La volanul unei masini bune, puternice si cu un drum liber in fata, iti incarci linistit bateriile. De preferat singur. O muzica buna, treapta a sasea, 140 km/h si uiti de tot si de toate. Te izolezi de exterior, te linistesti intr-un mare fel. Cel putin asa este in cazul meu. M-am bucurat de fiecare kilometru, in niste scaune foarte misto (piele) puse intr-o masina pe care mi-as lua-o maine, daca as avea banii (cam 30.000 euro) – si eu nu sunt fanul SUV-urilor.

Bine, reveria asta a fost la un moment dat intrerupta brusc de explozia pneului unui TIR. Intr-o zona cu praf. Naspa moment. N-am mai vazut nimic, dar am putut sa franez si sa virez. Bina ca n-au sarit bucati de cauciuc si ca tiristul nu s-a infipt brusc in frane.

Drumul pe Valea Prahovei s-a stricat rau de tot. Alterneaza portiuni de 1-2 kilometri de asfalt bun, pe care o calci, cu adevarate transee. Si nu e un sentiment prea placut cand vezi un sant de-asta la 120 km/h.

Impresiile complete despre masina apar pe sotto.ro, in cateva zile.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.