Opel produce ultimele 3 generatii Astra

Stiti “moda” care a aparut in urma cu mai multi ani. Unii producatori au vazut ca modelele vechi, inlocuite deja cu generatia noua sunt inca la mare cautare, mai ales pe pietele estice, asa ca au decis sa le pastreze in productie. Skoda face asa cu prima generatie Octavia, o masina a carei conceptie este deja veche de 14 ani. Cele doua generatii se vand in paralel, chiar daca pana si a doua generatie Octavia se apropie de finalul productiei.

Peugeot face la fel in clasa mica. Dupa ce a aparut modelul 207, generatia anterioara, 206, a fost pastrata in productie. Nu cu mul timp in urma 206-ele s-a transformat in 206+, primind chiar partea frontala a lui 207.

Opel sunt insa cei mai tari. Cand a aparut Astra H, a doua generatie Astra a fost pastrata in productie si se vinde in continuare sub numele Astra Classic II. Apoi a venit noul Opel Astra, modelul actual, dar Astra H a ramas in productie si se vinde sub numele Astra Classic III. Bineinteles ca si Astra Classic II face parte din oferta.

Asadar, nu mai putin de 3 generatii Astra sunt astazi in productie si pot fi cumparate noi. Eu sunt curios cat o vor mai lungi cu Astra Classic 2. Stiu ca este in continuare preferata celor care-si aduc masini din Germania, are cautare si noua datorita pretului foarte bun, dar totusi, are o conceptie veche de 12 ani si este depasita cu doua generatii.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.