Revine Porsche Carrera GT?

Porsche 918 Spyder art Revine Porsche Carrera GT?Mie imi place sa cred ca da, chiar daca nu va mai purta acest nume. La Geneva, Porche a venit cu un concept extraordinar. Un adevarat roadster supersport, conceput parca dupa o reteta identica cu Carrera GT. Pe langa faptul ca-mi inspira tura dupa tura pe un circuit de viteza, conceptul 918 Spyder chiar vine cu niste performante foarte bune. E adevarat, sunt generate de un ansamblu hibrid, chestie pe care eu n-o privesc cu ochi buni la un supercar de genul asta.

Practic, 918 Spyder are montat central un V8 care produce 500 CP si care se tureaza pana la 9.200 rpm (!!), dar are si doua motoare electrice care genereaza, impreuna, 218 CP. Masina ajunge la 100 km/h in 3,2 secunde si atinge 320 km/h, dar si mai interesant este faptul ca poate face un tur de circuit la Nurburgring in mai putin de 7 minute si 30 de secunde. Adica este mai rapida decat un Carrera GT!

Mai zic nemtii ca 918 Spyder este creditat cu un consum mediu de 3 litri/100 km si emisii de CO2 de 70 grame/km. Nu cred sub nici o forma ca bolidul asta superb atinge un asa nivel al consumului, dart nici nu ma intereseaza pentru ca cu un V8 care ajunge la 9.200 rpm chiar nu-ti mai pasa de consum.

Nu se stie daca va fi produs in serie, dar in mod sigur ar trebui. icon smile Revine Porsche Carrera GT?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.