VW Golf sau Opel Astra? Astra pentru mine!

Timp de aproape o saptamana m-am plimbat cu noul Opel Astra. O masina pe care n-am condus-o deloc pana acum, asa ca va dati seama ce curiozitate ma bantuia! Mai ales dupa ce am auzit atatea pareri de bine despre ea. Ma rog, Opel nu prea greseste cu nici un model (exista si exceptii, Tigra TwinTop), dar Astra este principalul concurent al Golf-ului intr-un segment in care se face cel mai mare volum de vanzari.

Opel Astra 1.7 CDTI VW Golf sau Opel Astra? Astra pentru mine!

Daca va intrebati cum este… well, o sa va placa din momentul in care va instalati la volan. Un bord misto, care seamana cu cel de pe Insignia. Pare cam aglomerat (sunt o gramada de butoane acolo!), dar te obisnuiesti repede cu toate comenzile.

Opel Astra 1.7 CDTI2 VW Golf sau Opel Astra? Astra pentru mine!

Oricum, nici asta nu-i aspectul principal. Exteriorul este. Imi place mult de tot si le-a placut si multora care se uitau la ea in trafic. Au desenat-o putin “umflata”, in sensul cat se poate de bun, are eleganta, iar farurile si stopurile ii dau personalitate. Spre deosebire de Golf, care arata… banal. Mai ales in partea din spate, dar si pe ansamblu. Trebuie sa fii cu adevarat ahtiat dupa masinile germane Golf, ca sa nu recunosti ca Astra arata mult mai bine.

Opel Astra 1.7 CDTI1 VW Golf sau Opel Astra? Astra pentru mine!

Golf-ul ramane cu DSG-ul, o cutie incredibil de misto, care nu are corespondent la Astra. In rest, alte avantaje nu gasesti in cazul Golf-ului. Pentru ca Astra vine si cu 0 platforma bine gandita, confortabila, dar fara sa te frustreze deloc daca mergi tare.

De motor ce sa zic? 1,7 CDTI de 125 CP, trage bine, rage mai putin placut si desi Opel spune ca are un consum urban de 5,7 litri/100 km, eu am scos in Bucuresti, in conditii de aglomeratie, un consum de 10,2 litri/100 km.

Impresiile mele, pe larg, le gasiti in cateva zile pe Sotto.

Apropo, voua care model va place mai mult? Astra sau Golf?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.