75% dintre soferii romani sunt teribilisti/agresivi

A spus-o Lucian Dinita, seful politiei rutiere, pentru Gandul. Asadar nu trebuie sa ne mai miram ca vedem cretini care franeaza in fata, injuraturi, incaierari si tarani care nu respecta nici o regula, decat pe cea a junglei.

Mai este o chestie dureroasa pentru ceilalti 25%, care spera – normal! – la mai bine pe drumurile jalnice ale acestei tari. Cele mai multe abateri si probleme sunt constatate soferii cu grupa de varsta intre 35 si 45 de ani. Ce ne spune asta? Nu sunt psiholog, dar informatia asta imi spune ca nu este o problema de teribilism din cauza varstei. Pentru ca si altii au probleme cu tinerii intre 18 si 25 de ani. Ele nu vor putea fi eradicate vreodata.

La noi insa nu acestia sunt majoritari, ci oamenii maturi, de la care ai pretentia de responsabilitate, pentru ca se presupune ca au castigat ceva experienta si gandesc mai echilibrat. Concluzia? Una singura – lipsa crasa de civilizatie. Si mi-e teama ca ne departam tot mai mult de civilizatie. Mult mai repede decat poate ea sa alerge dupa noi.

PS: Stiti ca am o problema cu politistii pe care nu-i vad niciodata acolo unde nu se respecta regulile. Ce raspunde seful politiei rutiere la intrebarea “De ce politia trece cu vederea infractiuni la legea circulatiei?“?? Well, doar atat – “Daca se aplica o amenda de circulatie politistul este acuzat că are plan, daca nu o aplica se spune ca de ce nu o aplica” ATAT! Super raspunsul sefului politiei rutiere! Scuza “perfecta”, nu vrea ca politistii sa fie acuzati ca-si fac norma.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.