Formula 1 – China – Button castiga iar, Hamilton al doilea!

O cursa plina de spectacol in China, unde haosul de inceput, provocat de ploaie, a facut imposibile previziunile. Vettel a plecat de pe primul loc, cu Webber langa el pe grila, dar la start Alonso i-a depasit pe amandoi, nu cu o plecare buna, ci cu un start furat, pentru care a primit ulterior o penalizare.

Safety car-ul  a intrat inca din primul tur din cauza lui Liuzzi. A inceput apoi o sarabanda de intrari la boxe, in urma carora au aparut situatii foarte ciudate, cu Vettel pe locul 14.

In turul 5, Schumacher avea deja doua opriri, iar apoi – in turul 17 – a fost depasit de Hamilton. Un tur mai tarziu a fost depasit si de Vettel.

In urma intrarilor haotice la boxe, Rosberg a ajuns pe locul 1 la cateva tururi dupa start, pentru ca nu a schimbat pneurile. El a condus cursa pana in turul 20, cand a fost depasit de Button.

Ploaia de inceput a fost destul d eusoara, dara apoi s-a intetit, iar in tururile 20-21 aproape toata lumea intra iar la boxe. In turul 26, Hamilton l-a depasit iar pe Schumacher si a ajuns pe locul 5.

Button nu are nici o problema, conduce cursa, iar Hamilton trece de Rosberg la boxe, dupa ce a incercat fara succes sa-l depaseasca pe pista. Astfel, Hamilton ajunge pe 2, iar Rosberg pe 3. Lucrurile au rams la fel pana la final, Alonso (locul 4) nereusind sa treca de Rosberg.

Michael Schumacher, o cursa umilitoare
Prestatia lui Schumacher a fost horror in cursa asta, desi s-a mers pe ploaie, specialitatea germanului in urma cu mai multi ani. Efectiv m-a durut sa-l vad depasit de Petrov in turul 52, iar in ultimul tur depasit categoric de Massa, asta dupa ce Hamilton s-a distrat cu el si l-a depasit de doua ori. Schumacher a terminat pe 10, dar cu mare noroc. Poate era mai bine sa stea linsitit. Am crezut ca talentul sau va compensa cei 3 ani lipsa si varsta, dar se pare ca nu este asa. Dupa 4 curse nu si-a revenit deloc si nu mai constituie o problema nici macar pentru un debutant (Petrov). Nu are o masina prea buna, dar el facea minuni cu masini mult mai slabe. In plus, masina este suficient de buna incat Rosberg sa fie mai mereu in top.

Iata si ordinea primilor 10 clasati:
1. Jenson Button – McLaren-Mercedes 1:46:42.163
2. Lewis Hamilton – McLaren-Mercedes +1,5 sec
3. Nico Rosberg – Mercedes GP +9,4 sec
4. Fernando Alonso – Ferrari  +11,8 sec
5. Robert Kubica – Renault  +22,2 sec
6. Sebastian Vettel – RBR-Renault  +33,3 sec
7. Vitaly Petrov – Renault  +47,6 sec
8. Mark Webber – RBR-Renault  +52,1 sec
9. Felipe Massa – Ferrari +57,7 sec
10. Michael Schumacher – Mercedes GP  +61,7 sec

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.