Incredibil! Parbrizul cu dioptrii!

Auto Windscreens, o companie din Marea Britanie a dezvoltat o linie de productie care-i permite sa produca parbrize cu dioptrii pentru soferii care au nevoie de ochelari. Britanicii au venit cu aceasta oferta dupa ce mai multe studii au aratat ca soferii care au probleme vederea nu poarta intotdeauna ochelari sau lentile de contact, desi acest lucru le pune propria viata in pericol, dar reprezinta un pericol si pentru ceilalti conducatori auto.

Parbrizul cu dioptrii se livreaza la cerere, dupa ce clientul face o comanda pe baza analizelor efectuate de un medic oftalmolog. In functie de afectiunea de care sufera acesta, parbrizul poate fi convex sau concav. Inovatia a fost primita cu reticenta de soferi, dar acestia au fost apoi impresionati de confortul condusului cu acest fel de parbriz. mai ales ca, renuntand la ochelarii de vedere, soferul poate purta ochelari de soare.

Parbrizul cu dioptrii va fi folosit si de un pilot din Campionatul Britanic de Turisme (BTCC). Iata si un reportaj despre aceasta inventie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.