Noul Mustang GT la fel de bun ca BMW M3?!

Stiti ca americanii nu sunt chiar maestri ai eficientei cand vine vorba de masini. La categorii comparabile, modelele sport europene bat clar masinile americane. In linie dreapta. Pe circuit le bat mult mai rau, stiut fiind faptul ca pentru americani stabilitatea pe viraje nu este o prioritate.

Autoblog preia o constatare a celor de la Jalopnik, constatare menita sa ne puna oarecum pe ganduri. Ei bine, Mustang-ul GT 2010 are aproape aceleasi caracteristici ca si referinta traditionala BMW M3! Bolidul bavarez vine cu un V8 de 4 litri si 420 CP, iar Mustang-ul vine cu un V8 de 5 litri care produce cu doar 2 CP mai putin. Pe de alta parte este insa mai usor decat propulsorul BMW.

Masuratorile americane arata si faptul ca M3 accelereaza de la o la 60 mile/ora in 4,3 secunde, in vreme ce Ford Mustang GT reuseste aceeasi performanta in 4,4 secunde. Ambele masini parcurg sfertul de mila in 12,7 secunde, cu aceeasi viteza de iesire – 178 km/h. Ba chiar Mustang-ul franeaza o idee mai bine si ambele rezista la o acceleratie laterala de 0,97 G!

Parerea mea? Pe Nurburgring M3-ul ar fi in raza vizuala a modelului american doar pentru cateva viraje, dupa care ar disparea.

BMW M31 Noul Mustang GT la fel de bun ca BMW M3?!

Ford Mustang GT1 Noul Mustang GT la fel de bun ca BMW M3?!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.