Orgoliu de sofer

Faptul ca romanii sunt impulsivi este mai mult decat evident, in special in trafic. Si cu orgoliu. Marea majoritate simt ca trebuie sa demonstreze ceva, ca trebuie sa se impuna cumva. Iar eu am gasit de ceva timp o noua metoda de distractie. Pentru ca imi place sa vad reactii, care au dus de altfel si la niste asocieri de tipul om/masina.

Ma rog, n-o fi chiar cea mai indicata distractie, dar ma binedispune clar icon smile Orgoliu de sofer

Din cand in cand, imi place sa-i provoc pe unii la un gen de “liniute” la semafor, dar si in mers. Nu este ceva de genul ambalat motorul sau show off de-asta. Nu. Cand se face verde, plecat brusc, tare, fara “avertisment”. Fara sa-i provoc inainte, fara sa ma uit la ei. Ghici ce? Majoritatea nu rezista. Cand te vad ca tasnesti de langa ei, accelereaza imediat. Bine, “majoritatea” insemna, in general, pusti. Si in general cu BMW-uri mai vechi. Masina mea chiar nu este una de sprint.

Eu ma duc tare pana la maxim 80 km/h, in functie de trafic, dupa care iau piciorul de pe acceleratie sau franez. Ei nu se opresc acolo. Victoria trebuie sa fie completa asa ca accelereaza fara limite pana la urmatorul semafor, sau incep sa croseteze benzile. Absolut aiurea, nici nu se mai uita in oglinzi, sa vad ca eu am renuntat deja.

Si un taxi (Logan) s-a simtit lezat in orgoliu. N-a avut nici o sansa, decat dupa ce am franat. Dar el s-a dus in viteza, cu clienta pe bancheta din spate. Clienta care se uita dezorientata la sofer, ca nu stia ce-l apucase.

Weekend-ul asta am profitat de faptul ca am avut C5-ul de 240 cai si am trecut la un alt nivel, pe un drum national. Am invatat ca astia cu BMW nu se dau niciodata pe prima banda, daca te vad venind tare din spate. Chiar daca sunt mai lenti (erau vreo doua 525d si un 520d) ei accelereaza cat pot. Daca vad ca nu scapa de tine nici la 160 km/h, atunci incep depasirile pe contrasens, pe un drum cu doua benzi pe sens icon smile Orgoliu de sofer E prea mare umilinta de a se retrage pe dreapta ca sa faca loc. Nu se face asta intr-un BMW! Orgoliu, frate!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.