Pentru prima data in istorie, Audi depaseste Mercedes

S-a intamplat si asta. Pentru prima data in istorie, Audi a surclasat Mercedes la vanzari. Este vorba de primul trimestru al anului in curs, perioada in care Audi a vandut 264.100 de masini, iar Mercedes a vandut 248.500 de exemplare. BMW nu a publicat deocamdata rezultatele, dar clar ele sunt asteptate cu nerabdare.

Audi si Mercedes sunt concurenti de multi ani, dar pana acum Audi nu a reusit niciodata sa treaca de vanzarile celor de la Mercedes.

Audi logo Pentru prima data in istorie, Audi depaseste MercedesO sa va spun care este de fapt treaba cu aceasta concurenta intre Audi, BMW si Mercedes. Mi-a spus un prieten care a avut ocazia sa vorbeasca la o lansare cu niste oficiali Mercedes (cred. daca nu, erau sigur de la BMW). Ideea este urmatoarea. BMW si Mercedes se respecta intre ei, ca producatori de masini premium. Se recunosc concurenti si cred ca le face si placere sa concureze. Insa, ambii ii vad pe cei de la Audi ca niste outsideri. Un constructor care s-a infiltrat fortat in segmentul premium si care a fortat de fapt pedigree-ul necesar pentru aceasta liga.

Adevarul este ca si eu cred la fel. Si am mai vazut si un documentar despre Audi (facut de Audi!) in care germanii recunosteau ca prima lor masina cu pretentii premium a aparut in 1988, cand Mercedes si BMW conduceau deja liga premium, de multi ani. Aceste prim model Audi care se batea cu Mercedes si BMW a fost Audi V8, care a derivat apoi in Audi A8. Abia apoi, Audi a dezvoltat (treptat) modele cu pretentii pentru Seria 3, C-Klasse, Seria 5, E-Klasse si Seria 7, S-Klasse.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.