Politia s-a trezit. Propune sanctionarea agresivitatii in trafic!

In sfarsit, politistii romani si-au dat seama ca in Romania se conduce agresiv, iar incaierarile in trafic sunt la ordinea zilei, asa ca propun modificarea Codului Rutier. Pe scurt, asta inseamna ca atunci cand injuri, franezi nemotivat in fata unuia (manevra preferata a cocalarilor), schimbi benzile de parca esti la curse sau te incaieri frumos cu unul printre masini si pe capote, risti sa ramai fara permis (pana la un an) si sa primesti o frumoasa amenda.

Practic, politia vrea sa-i motiveze pe soferi sa fie mai calmi prin amenintarea si cu sanctiuni rutiere, pe langa cele penale. Pana acum se pedepseau (doar) cu amenda injuraturile si semnele obsecene din trafic.

Politistii cauta acum un termen pentru agresivitate, pentru ca, spun ei, nu exista in nici o tara din UE o asemenea definitie pentru faptele comise in trafic. Logic, atata vreme cat in alte parti ordinea din trafic tine de nivelul de civilizatie. Iar civilizatia este sub orice critica in Romania.

Care va fi rezultatul daca legea va fi adoptata?
Nu se va rezolva nimic. Pentru ca politistii nu sunt acolo unde ar trebui sa fie. In strada. Cine sa dovedeasca agresivitatea in trafic? Eu? Pai cel pe care-l reclam va spune ca nu s-a intamplat nimic sau ca eu sunt ala agresiv. Si va renunta toata lumea la acuzatii, ca sa nu ne pierdem timpul prin tribunale.

Incredibil!
Cum naiba sa combatem agresivitatea in trafic cu politisti de-astia?

La Iaşi, un tânăr de 25 de ani a fost cercetat pentru ultraj, după ce l-a lovit pe un agent de circulaţie cu capul în gură. În timp ce şoferul, care era băut, era condus la maşina de poliţie pentru a fi testat, pasagerul aflat pe locul din faţă a coborât din autoturism şi l-a lovit cu capul în faţă pe agentul care efectua testarea.

Poliţistul nu era la prima experienţă de acest gen. Anul trecut, alte două persoane pe care le oprise în trafic l-au agresat. În aprilie 2009, agentul a fost agresat de un lider al lumii interlope locale, pe care îl oprise în zona Palatului de Justiţie pentru că blocase parcarea. În vară, agentul a fost bătut de familia unui motociclist de 17 ani, care circula fără permis. În toamnă, poliţistul a fost la un pas de a fi călcat cu maşina de un şofer beat şi fără permis, care circula cu viteză.

Sincer, politistul asta care si-a luat-o de atatea ori (5!!!) trebuia sa fie recordmenul judetului Iasi la tras cu arma din dotare. In schimb, el se intreaba cand o va incasa din nou.

Sursa: Gandul

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.