Separatoare intre benzi. In sfarsit, se face ceva

Ati observat deja ca pe anumite artere din Bucuresti au aparut separatoare intre sensurile de mers sau intre benzi si linia de tramvai. Sunt pe Calea Mosilor, Calea Dorobanti, Soseaua Oltenitei si probabil si in alte zone.

Seaparatoare trafic foto Gandul Separatoare intre benzi. In sfarsit, se face ceva

Imi place mult ideea si ma bucur ca s-au gandit sa faca – in sfarsit! – ceva impotriva jegurilor umane pentru care regulile de circulatie sunt orientative, nicidecum obligatorii. Teoretic, separatoarele astea ii impiedica pe marlani sa depaseasca pe contrasens si sa mearga pe linia de tramvai ca apoi sa reintre fortat pe banda, facand-i pe prostii care respecta regulile sa piarda semaforul sau sa franeze ca sa-i lase sa revina.

Ideea e buna, dar depinde cum vor fi intretinute aceste separatoare. Nu sunt foarte inalte, sunt destul de moi si nu provoaca pagube pe dedesubtul masinii. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit sa fie mult mai tepene. De ce? Pentru ca marlanii cu SUV-uri mai trec peste ale. Pe Oltenitei multe sunt deja indoite sau lipsa. Daca vor fi inlocuite constant, vor avea efect, dar daca cineva si-a incasat banii si acum il doare-n c.r, separatoarele vor disparea rapid din peisaj.

Sursa foto: Octav Ganea/Gandul

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.