Cum pot fi civilizati soferii bucuresteni

Pornim de la o constatare simpla. Circul zi de zi in Bucuresti, de multi ani. Normal, fara sa incalc nici o regula, poate doar putin mai repede decat e limita, uneori. Ultima oara cand m-a oprit politia (in Bucuresti) a fost acum 4 ani. Pe o ploaie infernala, pe o straduta, m-au testat cu etilotestul.

Acum 4 ani! Pai la ce trafic este in Bucuresti, la cum se circula, am prins un singur control in 4 ani?! Nu cumva asta este solutia? Controale periodice, la cateva zile. Si mari, adica oprit cate o coloana intreaga, de preferat aia de pe linia de tramvai sau contrasens. Nu trebuie marite amenzile, trebuie date amenzi. Cat mai multe, pentru aia care se cred pe Magheru la ma-sa acasa.

Pai politia se plange ca nu are bani si agentii pun din buzunar pentru benzina, dar nu vrea sa colecteze! Toti cretinii din Bucuresti sunt o sursa imensa de venituri pentru bugetul politiei!

Nu ai cum sa educi toti cocalarii cu permis, decat daca te intalnesti foarte des cu ei. Controale. Aa, ati depasit pe linia de tramvai/taiata fata/nesemnalizat? Amenda! Bun, nu-i pasa de prima, dar daca saptamana viitoare il taxezi iar, s-ar putea sa se mai gandeasca. Iar daca are bani de amenzi si tot face, n-o sa-i placa cand va fi invitat la politie sa depuna permisul pentru cumul de puncte.

Asa ii educi. Cu forta. Controale din doua in doua zile. Se incaseaza o gramada de bani si se educa vitele care populeaza traficul. Dar pentru asta trebuie sa fii in strada, iar politia din Bucuresti este extrem de discreta! Parca am fi Germania, unde aia se uita de la distanta si se dezmortesc din an in pasti cand vreun tupeist are curajul s-o faca pe smecherul.

Mie mi se pare singura sansa catre putina normalitate. La fel cum primariile au facut niste contracte cu firme de ridicari de masini care sunt mai mult decat vigilente, de ce n-ar putea si politia sa fie la fel de vigilenta? Ca si de aici pot sa iasa bani!

pe voi cand v-a oprit ultima data politia? asa, ca sa vad daca sunt eu o exceptie

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.