Formula 1: Hamilton castiga in Turcia

O cursa foarte frumoasa in Turcia, sub amenintarea unei ploi care n-a venit (cu exceptia catorva stropi). Mark Webber a plecat din pole-position si a condus cea mai mare parte a cursei, cu Hamilton imediat in spate si cu Vettel si Button la fel de aproape. Spre deosebire de cursel de pana acum, pilotii Red Bull n-au mai reusit sa se desprinda fiind in permanenta talonati indeaproape de cei de la McLaren.

Schumacher a plecat bine de pe 5, l-a depasit pe Button la start, dar apoi britanicul a revenit, iar Schumacher a ajuns pe acelasi loc 5 de pe care a plecat.

Hamilton l-a presat pe Webber in turul 15, dar n-a reusit sa treaca. In turul urmator cei doi au intrat simultan la boxe, dar tot Webber a iesit in fata.

In ultima parte a cursei, in turul 40, am vazut ce n-a mai fost de mult timp in Formula 1. O incercare de depasite intre coechipieri. Vettel a incercat s atreaca de Webber, cei doi s-au atins, iar Vettel a iesit in decor si a abandonat. Webber a pierdut doua locuri si a fost nevoit sa intre la boxe pentru schimbarea eleronului fata.

9 tururi mai tarziu Button si Hamilton au oferit cam acelasi gen de spectacol, Button incercand sa treaca de Hamilton. A si reusit, dar Hamilton a revenit repede in fata, intre cei doi existand si un contact. Button a fost repede potolit de la boxe si a ascultat ordinul pentru ca a slabit clar ritmul.

Ferrari a aniversat la aceasta cursa 800 de grand prix-uri disputate, dar rezultatele au fost slabe cu Massa pe 7 si Alonso pe 8. Spaniolul l-a scos pe final din puncte pe Petrov dupa ce l-a depasit, dar i-a atins un pneu, rusul intrand la boxe pentru schimbare.

Iata clasamanetul final al cursei, locurile care au obtinut puncte:

1. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
2. Jenson Button McLaren-Mercedes
3. Mark Webber RBR-Renault
4. Michael Schumacher Mercedes GP
5. Nico Rosberg Mercedes GP
6. Robert Kubica Renault
7. Felipe Massa Ferrari
8. Fernando Alonso Ferrari
9. Adrian Sutil Force India-Mercedes
10. Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari

Urmatoarea etapa este cea din Canada, peste 2 saptamani.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.