Iata ce echipamente speciale are Dusterul lui Basescu

basescu duster Iata ce echipamente speciale are Dusterul lui BasescuCredeati ca Basescu a primit doar culoarea rosie ca echipament unicat pe Dusterul preluat direct de la uzina? Nop! Dacia l-a condimentat cu cateva echipamente obsolut speciale, despre care romanii inventivi au aflat imediat!

“Traian Basescu este cel mai tare din parcare la ora aceasta, nu de alta, dar e singurul roman care si-a tras masina Duster. Si ca sa fie mai cu mot (pardon, nu mai are mot de mult), a cerut-o rosie.

Constructorii nu s-au lasat mai prejos si rosie i-au livrat-o, dar pe banii sotiei. Pe langa aceasta culoare aleasa de Basescu special pentru a-l tachina pe nea Nelu, cei de la Dacia au echipat masina cu cele mai noi sisteme de protectie si siguranta auto din lume.

Dintre acestea enumeram:

SPP (Safe Personal Protection) – sistem ce functioneaza pe baza de protectie generala pentru presedinte si familia acestuia.

Un singur buton blindeaza 4×4-ul ca pe un tanc.

ANI (Alcohol Neutralizator Injection) – daca masina simte ca soferul a consumat bauturi alcoolice, din bord iese o seringa cu un neutralizator al alcoolului din organism cu care conducatorul auto este injectat.

DNA (Direct Nervous Action) – este un buton in bordul masinii care, odata apasat, permite trecerea autovehiculului din starea de croaziera in starea de urmarire viteza.

PDL (Popular Drive Life) – sistem ce permite decapotarea SUV-ului, astfel incit presedintele sa poata face cu mina poporului dupa modelul Papamobilului, stind in picioare.

CNSAS (Controlled Navigation and Security Advanced System) – un sistem de navigare si securitate extrem de complex, ce permite o deplasare din punctul A in punctul B prin inlaturarea oricarui obstacol din drum, si trecerea tuturor semafoarelor pe verde.

FMI (Full Motion Injection) – sistem ce elibereaza in rezervorul dusterului prezidential o serie de aditivi speciali care solicita motorul la maximum sporind viteza. Aici exista riscuri pe termen lung, o posibila explozie din cauza supra alimentarii cu aditivi.

In contrapartida a fost instalat sistemul BNR (Bypass NOS Reduction) – care diminueaza efectele negative ale sistemului FMI. Insa, cireasa de pe tort o reprezinta cel mai bun si cel mai fiabil sistem dintre toate, construit special pentru masina presedintelui, model unicat.

Sistemul BOC (Basescu’s Optimal Control) – cu ajutorul acestui sistem presedintele nici nu mai trebuie sa puna mina pe volan, BOC face tot ce-i spui fiind actionat pe comanda vocala.

Din pacate, cei de la Dacia au facut si o greseala, au instalat si sistemul PSD (Prudent Safe Drive), dar pe care Basescu l-a dezactivat din prima clipa cind s-a urcat la volan.

Invidios, nea Nelu si-a comandat si el un Duster, portocaliu, cu un singur sistem, PCR.”

*circula pe mail, nu stiu cine a compus-o icon smile Iata ce echipamente speciale are Dusterul lui Basescu

Si daca tot ati citit asta, uitati-va si pe faceliftul Daciei Duster.

Recomandari:

1. Cum se conduce in Europa si care sunt sanctiunile

2. Cum poti sa eviti un accident

3. Parcarea complet automata. Pentru oameni (din ce in ce mai) prosti

4. Weekend ECO. La volanul modelului Toyota Prius (drive-test)

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.