Motociclistii – un mort la 3 zile

Asta arata raportul cu date statistice facut de Politia Rutiera. Care mai spune si ca principala cauza a accidentelor este viteza. Desigur, cand se lasa cu accident, ceea ce ii opreste din viteza asta mult prea mare este de obicei o masina.

Yamaha XJ6 Motociclistii   un mort la 3 zileAcum, s-a tot spus despre inconstienta de care dau dovada majoritatea motociclistilor, ei au contraatacat cu neatentia soferilor si uite-asa periodic se face cate o campanie in care cateva zeci de motociclisti merg in coloana, pentru a atrage atentia ca si ei exista in trafic. Dupa care se despart si revin la bunele obiceiuri gen “numai noi existam in trafic”.

Nu am nimic cu motociclistii. Le fac loc pe unde-i prind. Si ocazional mi se scurg ochii dupa cate o bijuterie care mormaie intaratat la semafor. Dar adevarul este ca motociclistii si-o fac cu mana lor.

Nu fac parte dintre absurzii care au pretentia ca motocilistii sa stea in spatele masinilor. Naibii, de-aia si-au luat motocicleta, sa se strecoare mai repede. Dar cand un dobitoc ma depaseste prin stanga, cand eu sunt pe banda de stanga, cu semnalizare stanga, nu mai inteleg. Daca-l bag sub roti, pentru ca nu-l vad, e vina mea? Teoretic, nu. Practic, ma trezesc cu un dosar penal pe care poate sa scrie niste chestii foarte naspa.

Si nu cred ca propunerea de a mari varsta de obtinere a categoriei A la 21 de ani va rezolva ceva. Pana la urma, credeti ca legislatia va ajunge sa-i protejeze de ei insisi? Nop, daca omul e cretin, nu va muri la 18 ani, ci la 21. Acelasi drac.

Asadar, nu soferii sunt principala lor problema. Chiar ei sunt si ar trebui sa se educe in primul rand intre ei inainte sa faca nu stiu cate campanii de constientizare pentru soferi. Inteleg foarte bine adrenalina si senzatiile tari. Nu merg intotdeauna in limitele de viteza. Dar nici nu ma bag pe constrasens asteptandu-i pe ceilalti sa ma fereasca.

UPDATE: Cat zile ii mai dati viteazului astuia?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.