Pretul noului Renault Megane RS250, cel mai tentant hothatch din Romania

Stiti deja ca am o pasiune aparte pentru noul Megane RS250, inca de la primele informatii prezentate de Renault, anul trecut. Imi place la nebunie si cu toate ca nu l-am condus, am auzit numai lucruri bune despre el.

Renault Megane RS250 Pretul noului Renault Megane RS250, cel mai tentant hothatch din RomaniaDupa ce toti jurnalistii din Europa l-au laudat, iata ca de astazi poate fi comandat si in Romania. Iar pretul este unul imbatabil, mult mai mic decat am crezut eu initial. Practic, pretul de baza este de 22.600 euro, cu TVA inclus. Ramane de vazut cat costa diferitele optiuni, versiunea CUP, dar astea le vom afla in zilele urmatoare, cand masina va fi introdusa in configuratorul Renault.

Sincer, pretul mi se pare unul excelent, avand in vedere ca pentru banii astia primesti o masina care arata foarte-foarte bine, un motor turbo de 2 litri care produce 250 CP (interesanta partea asta, unii spun ca de fapt ajunge la 270 CP!!) si 340 Nm, o cutie de viteze manuala cu 6 trepte si o gramada de echipamente.

Iar faptul ca masina ajunge la 100 km/h in 6,1 secunde si atinge 250 km/h nu face decat sa ma intarate si mai mult pana va fi disponibil la test.

Cum sta fata de concurenta?
Foarte bine! Un singur model am gasit mai ieftin, Seat Leon Cupra, cu motor de 2 litri TFSI si 240 CP, cu 10 CP mai putin. Hothatch-ul spaniol este cu 800 euro mai ieftin.

In rest, bate tot ca pret. VW Golf GTI, referinta segmentului, costa 25.000 euro, cu 2.400 euro mai mult, desi are 40 CP mai putin! Honda Civic Type R costa cu 1.200 euro mai mult si are 50 CP mai putin, iar Mazda3 MPS costa cu 5.700 euro mai mult (are 260 CP).

Well, asa-i ca este cea mai buna oferta din segmentul hothatch?! icon smile Pretul noului Renault Megane RS250, cel mai tentant hothatch din Romania

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.