Cele mai bune masini, pe clase, conform studiului JD Power

JD Power si Whar Car? au publicat rezultatele studiului pentru anul 2010 privind satisfactia clientilor fata de modelele incluse in studiu. Sa ne intelegem. Nu este vorba de fiabilitate pur si simplu. Este adevarat ca fiabilitatea conteaza mult, (24%) dar se ia in considerare si parerea clientilor fata de multe aspecte ale masinii, vis-a-vis de ceea ce asteptau ei.

Sunt multe surprize, mai ales in ceea ce priveste clasamentul general.

Lexus ocupa, cum era de asteptat, primul loc la general, prin modelul RX. Pe locurile 2 si 3 s-au clasat Jaguar XF si Lexus IS, cu acelasi procentaj.

Surpriza vine insa de la Kia, care s-a clasat pe locul 4! Adica a batut modele de traditie, premium sau nu, cum ar fi VW Golf, BMW Seria 1 si Skoda Octavia. Ce inseamna asta? Ca proprietarii o considera o achizitie buna, sunt multumiti de masina si de costurile de intretinere. Mai multumiti decat proprietarii de Golf, Octavia si alte masini germane sau cu tehnologie germana.

Dealtfel, fraza preferata a romanilor (“masina germana, frate!”) nu prea are acoperire in topul asta. Pentru ca Golf-ul s-a clasat pe locul 35, Octavia pe 11, BMW Seria 1 pe 11 (la egalitate cu Octavia) BMW Seria 3 pe 31 etc.

Vedeti tabelul de mai jos cu clasamentul complet.

Clasament JD Power Cele mai bune masini, pe clase, conform studiului JD Power

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.