Cum se poate bloca pedala de acceleratie la cateva modele din grupul Fiat!

Un test simplu arata cum poate ramane blocata pedala de acceleratie la cateva modele din cadrul grupului Fiat, printre care si noua Alfa Romeo Giulietta. Clipul a aparut in presa italiana, iar un oficial Alfa Romeo a declarat ca este un incident izolat si ca situatia respectiva nu s-a manifestat in teste.

Cei care au facut testul au demonstrat ca aceeasi problema se poate intampla in acelasi fel si la modele Fiat Bravo, Fiat Stilo si Lancia Delta.

Practic, daca acceleratia este apasata in lateral, pedala poate ramane blocata sub cea de frana. O cu totul alta situatie decat cea prezenta la Toyota, in cazul niponilor acceleratia fiind blocata la nivelul sistemului de prindere.

Nu stiu ce-a vrut sa spuna oficialul Alfa, dar mie mi se pare o problema. Una mare, pentru ca nu inteleg cum naiba joaca asa pedala aia, cum de se duce atat de mult in lateral. Zici ca-i din plastilina!! Da, sansele s-o apesi in lateral si sa ramana blocata sunt mici, dar se poate intampla.

O chestie care nu vine bine (si nici nu arata bine!) pentru italieni. Au oricum imaginea unora care isi fac masinile cam la repezeala, fara sa se complice prea mult cu un capitol oarecum important – fiabilitatea. Dar sa faci acceleratia aia atat de “mobila”, mi se pare de neconceput!

PS: Abia astept, diseara verific daca acceleratia masinii mele este la fel de plimbareata. Pana acum nu mi-a dat prin cap s-o apas in lateral.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.