Dacia = BMW in topul satisfactiei nemtilor

In vreme ce romanii sunt ahtiati dupa masinile nemtesti, pe care le adora in timp ce vorbesc cu scarba de Dacia, nemtii au o alta abordare. Una mult mai obiectiva si lipsita de snobismul care ne caracterizeaza ca natie.

Este vorba de studiul JD Power pentru piata germana, studiu in care Dacia s-a clasat pe locul 2 in topul satisfactiei pe marci, la egalitate cu BMW. Ambele marci au obtinut 836 de puncte din 1.000 posibile.

Sa ne intelegem!
021art11 Dacia = BMW in topul satisfactiei nemtilorRezultatele studiului nu inseamna deloc ca Dacia este la fel de buna ca BMW, din punct de vedere al performantelor, calitatii si tot ce vreti voi sa comparati (pare stupida precizarea asta, dar in timp am invatat ca nu este). Dacia este insa la fel de apreciata ca si BMW, daca ne gandim la ce ofera, prin prisma pretului. Adica nemtii sunt multumiti de masina in ansamblu, tinand cont de pret, calitate raportata la pret si servicii post vanzare (service).

Fata de anul trecut, cand Dacia s-a clasat pe locul 13 din 27, marca nationala a urcat 11 locuri. Sigur, este vorba de criza economica, dar ideea este ca Dacia nu i-a dezamagit pe nemtii care au cumparat-o din cauza acestei crize. Dacia se vinde in Germani din 2005, iar pana acum circa 150.000 de masini Dacia au fost vandute pe aceasta piata.

Ganditi-va ca Dacia este pe locul 2 (!) cu acelasi punctaj ca si BMW, pe piata germana, cea mai pretentioasa si mai matura din Europa. (!)

Si nu e tot. Dacia Logan a ocupat locul 2 si in segmentul modelelor de clasa mica, dupa Nissan Note si inaintea modelului Yaris de la Toyota. Ma rog, Logan este mai mult o masina de clasa compacta, dar vad ca JD Power a incadrat-o la clasa mica, nu inteleg de ce.

Iata si topul complet, pe marci, cu punctajele aferente.

Topul JD Power pe marci Dacia = BMW in topul satisfactiei nemtilor

As vrea sa mai remarcati ceva. Dacia s-a clasat inaintea marcilor japoneze, cunoscute si apreciate pentru fiabilitate si cu mult inaintea marcilor italiene si franceze. Si ma surprinde ca, intr-un studiu facut pe clientii din Germania, Ford si Opel au obtinut rezultate atat de slabe. Ciudat.

Eh, ce mai ziceti acum de Dacia?? icon smile Dacia = BMW in topul satisfactiei nemtilor

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.