Noul Citroen C4

Noul Citroen C4 art Noul Citroen C4Desi Salonul Auto de la Paris e departe, Citroen nu mai are rabdare si tocmai a aratat noua generatie (a doua) C4. O masina care nu vine cu nimic spectaculos, dar este mai moderna si – cel mai important! – scapa de silueta aia de monovolum nereusit pe care o are actualul C4 in 5 usi.

Dealtfel, actualul C4 nu mi-a placut niciodata, absolut deloc. Arata ca un gandac cocosat, deloc dinamic si absolut banal. Imi place in schimb coupe-ul si cred ca tuturor le place mai mult coupe-ul. Cel putin in Romania, am vazut pe strada mai multe coupe-uri decat modele in 5 usi.

Noul Citroen C4 art2 Noul Citroen C4Revenind la modelul nou (abia astept sa vad versiunea in 3 usi a astuia) are si mai multe schimbari in interior. In primul rand, Citroen a renuntat la butucul fix al volanului. Si va renunta la el si in cazul celorlalte modele, pe masura ce se schimba generatiile. A fost un experiment, nu mi-a placut in mod deosebit, cu toate ca era ceva unic. Apoi s-a renuntat la imprastierea haotica de display-uri de pe bord. Noul C4 are un tablou de bord conventional, care seamana cu al lui C5. Bine, sunt display-uri integrate in ceasuri, dar arata mai bine si sunt mai citibile, adica stii unde sa te uiti ca sa afli ce te intereseaza.

Gama de motorizari nu e cine stie surpriza, aceleasi motoare, probabil ceva mai economice, plus o versiune de 150 CP a HDi-ului de 150 CP. Si pentru sportivi mai exista si motorul pe benzina de 155 CP.

Ce nu inteleg eu este cum dracu’ mai poti sa oferi o cutie de viteze automata, cu 4 trepte (!!) in 2010, ba chiar 2011 ca atunci va fi disponibil noul C4. Va dati seama ce “bijuterie” o sa fie, nu? 4 trepte!

Oricum, C4 nu este genul meu de masina. Ar putea fi insa versiunea in 3 usi. Depinde cum va arata.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.