Noul Volkswagen Jetta – Asa da!

VW Jetta Noul Volkswagen Jetta   Asa da!Nu mai innebunesc deloc dupa designul Volkswagen, dar noul Jetta arata chiar bine. Au ajuns si nemtii la un nivel la care o masina de-a lor arata modern, high-tech, fara sa fie ornata cu cine stie ce linii dubioase. Un fel de simplism elaborat, daca intelegeti ce spun. Asta imi place la Jetta si asta nu regasesc la celelalte modele VW, poate cu exceptia noului Polo.

Noul Jetta este derivat direct din conceptul New Compact Coupe, prezentat la inceputul anului la Detroit. De fapt arata axact ca acel concept, doar ca a fost transformat in berlina.

Stiti ca vechea Jetta, care nu mi-a placut, era de fapt un Golf cu portbagaj, cu fata lui Golf V si stopurile spate de la Passat. Acum, noul model nu mai are nimic in comun la nivel de caroserie cu Golf-ul. Are un design propriu, fara elemente imprumutate, dar platforma tehnica este tot cea de la Golf VI, care este de fapt de la Golf V icon smile Noul Volkswagen Jetta   Asa da!

Interiorul a ramas in mare acelasi de la Golf, dar aici nu-i o problema, interioarele de VW sunt chiar ok.

In Europa, Jetta va avea o paleta de 6 motorizari. Benzina: 1,2 TSI 105 CP, 1,4 TSI – 160 CP, 1,4 TSI – 122 CP si 2 litri TSI – 200 CP. Diesel: 1,6 TDI – 105 CP si 2 ,0 TDI – 140 CP.

Si acum stiti ce-ar fi frumos? Un coupe pe baza ei, unul care sa semene exact cu conceptul. icon smile Noul Volkswagen Jetta   Asa da!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.