Partajarea masinii, o idee care nu va merge in veci la noi

EVZ are un interviu interesant cu cel care a creat cumasina.net, un site de anunturi pentru autostopisti si cei care vor sa partajeze masina in drum spre serviciu.

In teorie, totul suna bine. Mai putine masini, impartirea costurilor, mai socializezi cu diferiti oameni. Doar ca nu va merge la noi, nu la o scara cat de cat mare. Nu suntem genul sa facem asta. Recunosc, mi-ar fi greu sa ma cuplez cu inca 3 oameni si sa vin la serviciu, mai ales daca sunt niste necunoscuti.

Este vorba in primul rand de confort. In primul rand trebuie sa ai un program fix. Si pana acum, peste tot pe unde am lucrat, programul nu a fost unul fix. Dimineata plec mai tarziu, seara vin mai tarziu. Dar nu la ore fixe, ci in functie de cat/unde am treaba. In conditiile astea, mi-ar fi peste mana sa tin cont si de programul altora. Si cred ca e valabil pentru multi romani.

Si daca n-as merge cu masina mea, mi-ar fi foarte aiurea sa ma adaptez la programul altuia. Pana la urma iti iei masina pentru confort si pentru independenta, nu?

Se mai spune acolo ca in alte tari exista benzi speciale pentru masinile cu mai multi ocupanti. Da, dar nu e nevoie sa mai spun ca la noi nu va exista niciodata sa ceva.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.