Rechemarile in service inseamna ca masinile sunt tot mai proaste? Surpriza, dar nu!

Sunt masinile tot mai slabe calitativ in ultimul timp? Pai da, asa am putea crede tinand cont de rechemarile tot mai dese in service, initiate de o gramada de producatori.

WorldCarFans pune pune insa punctul pe “i” si arata ca nu este deloc vorba de asa ceva, ci de dorinta de senzational a mediei, care a ajuns sa relateze fiecare rechemare posibila intr-o nota mult mai apasata si mai tendentioasa. Asta a inceput bineinteles odata cu scandalul Toyota, un scandal orchestrat de media americana, dar combinat si cu o greseala mare de abordare a problemei de catre niponi.

Rechemari in service au existat dintotdeauna si in nici un caz nu sunt mai multe acum. Doar ca – acum – se vorbeste mai mult despre ele. Multe din defectele pentru care sunt rechemate in service milioane de masini s-ar putea sa nu se manifeste niciodata. Producatorii fac insa rechemarile (mai ales dupa ce a patit Toyota!) pentru a evita o problema mare de imagine in cazul putin probabil in care s-ar intampla ceva tragic.

Iata si o lista a rechemarilor facute in ultimii 20 de ani, publicata de Insideline. Se observa clar cum acestea au variat mult de la an la an, dar nu este vorba deloc de o crestere la nivelul ultimilor ani. De exemplu, numarul de masini rechemate in 2009 este de mai mult de 2 ori mai mic decat numarul de masini rechemate in 2000.

Lista recall ultimii 20 de ani Rechemarile in service inseamna ca masinile sunt tot mai proaste? Surpriza, dar nu!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.