Si avem cel mai pretentios Renault – noul Latitude!

Toata lumea, dar toata lumea (si eu) credea ca se va numi Safrane, dupa modelul ala din anii ’90 care nu arata chiar rau. Ei bine nu. Se numeste Latitude si inlocuieste experimentul Vel Satis.

Stiti Vel Satis-ul, desi nu prea l-ati vazut pe strada, pentru ca a fost un esec complet. Este struto-camila oribila cu care Renault a vrut langa Seria5 si S-Klasse si A6. N-a fost nicaieri pana la urma.

Noul Latitude a dat-o in extrema cealalta. Francezii s-au prins (logic, dupa ce pierzi o gramada de bani cu o masina mutant) ca in clasa mare nu sunt tolerate experimentele, asa ca Latitude este foarte, dar foarte conservator. Nu arata rau totusi, desi sunt vreo 2 masini cu care ai putea spune ca seamana (care sunt alea? :))

Renault Latitude Si avem cel mai pretentios Renault   noul Latitude!

E genul de masina despre care nu pot spune ca-mi place sau nu, doar privind-o din poze. Trebuie s-o vad pe viu si o sa putem face asta din toamna, dupa salonul auto de la Paris. Are o anumita eleganta in poze, dar nu-i pot vizualiza proportiile (are aceeasi lungime cu Seria 5). Deci Latitude e consistent ca dimensiuni si ma astept si la niste motoare mai potente avand in vedere liga in care joaca. Dar francezii sunt inca secretosi in privinta motoarelor.

Renault Latitude 2 Si avem cel mai pretentios Renault   noul Latitude!

O alta chestie importanta. Latitude nu este un model absolut nou. Ma rog, este nou, dar este un derivat din Samsung SM5, subsidiara Renault de pe piata coreeana. Doar grila fata difera putin, in vreme ce spatele este aproape la fel.

Despre interior, deocamdata nimic, nici despre motoare, nici despre preturi, nici despre echipamente. Trebuie sa asteptam toamna pentru informatii complete.

Renault Latitude 31 Si avem cel mai pretentios Renault   noul Latitude!

Totusi, din poze, va place?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.