Toyota vrea sa reduca pretul masinilor cu 30%

Japonezii cauta masuri de reducere a costurilor, prin care sa poata reduce cu 30% pretul masinilor pana in 2013. Asta pentru ca se simt amenintati de Hyundai, Kia si chiar Volkswagen pe mai multe piete din Europa.

Toyota Auris Toyota vrea sa reduca pretul masinilor cu 30%O idee foarte buna in conditiile in care masinile Toyota au ajuns sa coste cat nu merita, utilizand la maxim ideea ca sunt extrem de fiabile. Niponii au tot crescut pretul, iar acum s-au trezit ca sunt depasiti mult de altii care au preferat sa vanda mai ieftin, in conditiile in care au crescut mult calitatea (Hyundai – Kia).

Nu credeti ca sunt scumpe? Sa facem o demonstratie. O Toyota Auris cu motor pe benzina, de 1,6 litri si 132 CP, costa 18.780 de euro. In acelasi timp, un VW Golf de 1,4 litri TSI si 122 CP costa de la 15.512 euro.

Nu stiu ce preferati voi, nu sunt eu cine stie ce fan al Golf-ului, dar la 3.000 euro diferenta, aratati-mi-l mie pe ala care si-ar lua Auris!

Si Toyotele mai au o mare problema. Sunt deja incredibil de fade!! Nimic frumos, doar modern si atat. Mie nu-mi inspira nimic, nu-mi face nici o placere sa ma uit la ele. Linii ciudate, prea dure si fara coerenta, fara sa “curga” putin catre eleganta.

Da, e o idee foarte buna sa reduca pretul, dar le trebuie si un alt design. Rapid!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.