Tur de forta cu Dacia Sandero – 16.000 km in 11 zile

O experienta de neuitat pentru un lituanian care si-a propusa sa parcurga circa 16.000 km in doar 15 zile cu o Dacia Sandero. Jurnalistul a trecut printr-o mare parte din Europa civilizata, dar a ajuns si in Siberia.

Se pare ca i-a placut atat de mult (sau l-a speriat Rusia) incat a reusit sa parcurga distanta in doar 11 zile si 6 ore. Adica a parcurs, in medie, cam 1.400 km pe zi. Un tempo foarte bun chiar si pe autostrazile din Europa, pe care le-a devorat la cam 2.000 km/zi ca sa compenseze viteze mici din Rusia.

Masina a fost o Dacia Sandero absolut stock, cu motor de 1,6 si 90 CP. Singura modificare a constat in alt set de pneuri pentru drumurile inzapezite din Rusia, dar asta era absolut obligatoriu ca sa iasa de acolo.

Si, cu toate ca unii dintre voi, care credeti ca Dacia e facuta din plastilina, n-o sa credeti, lituanianul spune ca n-a avut absolut nici o problema cu masina (in afara de pneul distrus datorita drumului). Omul povesteste toata aventura aici.

Cam asta inseamna un test de anduranta dur si astept sa am si eu o ocazie ca asta icon smile Tur de forta cu Dacia Sandero   16.000 km in 11 zile

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.