BMW si modelul electric pe care-l va lansa in 2013

Au trecut mai multe zile de la prezentarea primelor detalii, unele foarte interesante, referitoare la masina electrica pe care o va lansa BMW peste 3 ani, dar abia acum mi-am facut timp sa scriu despre ea. Cred ca este cel mai ambitios proiect BMW pentru viitor si daca le iese, vor redefini masinile electrice in care eu nu cred inca.

BMW Megacity Vehicle BMW si modelul electric pe care l va lansa in 2013

Ceea ce vedeti este o prima schita a masinii. Aceasta este in stadiu de dezvoltare, ar mai putea suferi unele modificari de linii generale, dar cam asa va arata. Deocamdata i se spune generic Megacity Vehicle, pentru ca va fi destinata oraselor aglomerate, dar nu acesta este numele comercial. Il vom afla mai aproape de lansare.

BMW vrea sa stabileasca noi standarde cu acest model electric, conceput integral de bavarezi. Suna ca o exprimare tipica unui comunicat de presa, dar este sustinuta cu argumente. Germanii vor sa rezolva in mare parte problema autonomiei reduse a masinilor electrice printr-o masa foarte redusa comparativ cu standardele de astazi. Asadar, acest Megacity Vehicle va avea o caroserie din plastic ranforsat cu fibra de carbon si dupa spusele nemtilor va fi primul automobil de serie care va utiliza la scara larga acest tip de material.

Masina va avea tractiune spate, propulsie strict electrica (nu hibrid) si va fi lansata ca o submarca BMW.

Faza de testare a peste 600 de masini Mini cu propulsie electrica, majoritatea in Statele Unite, reprezinta sursa de informatii pe care o folosesc inginerii BMW pentru dezvoltarea modelului electric ce va fi lansat in 2013.

Bavarezii  incept anul viitor si testele cu un Seria 1 electric, pentru a avea informatii relevante pentru alte automobile electrice, ce vor fi dezvoltate impreuna cu Brilliance, special pentru piata chineza.

Mai sunt 3 ani pana atunci, suna foarte bine ceea ce spune BMW, dar eu am o problema cu utilitatea masinilor electrice in urmatorii 10 – 15 ani. Ramane sa vedem cu ce vin bavarezii si daca revolutioneaza sau nu segmentul asta.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.