Conceptul Renault DeZir – Cum vor arata Renault-urile in viitor?

Stiti ca celor de la Renault le place sa experimenteze la capitolul design, dar mai ales in cazul conceptelor, pentru ca masinile de serie nu sunt cine stie ce (cu exceptia noului Megane, care imi place). Bine, cand au venit cu schimbari au fost muuult prea mari pentru lumea asta (vezi Avantime si Vel Satis).

Francezii intorc insa foaia, odata cu instalarea in fruntea departamentului de design a lui Laurens van den Acker, care si-a prezentat lumii primul proiect. Conceptul DeZir pe care-l vedeti mai jos.

42 Conceptul Renault DeZir   Cum vor arata Renault urile in viitor?

Despre DeZir, pe care eu il apreciez pentru fluiditate si personalitate se spune ca arata noua directie de design a viitoarelor modele de serie Renault. Adica nu masini care sa semene cu nave spatiale, dar nici fade, cam ca pana acum. Si asta e bine, pentru ca va insemna, probabil, o schimbare de amploare in estetica Renault. Francezii au ajuns la concluzi ca vor ceva mai uman, care sa produca emotie. Daca nu simti emotie cand te uiti la DeZir, inseamna ca mai au de lucru icon smile Conceptul Renault DeZir   Cum vor arata Renault urile in viitor?

63 Conceptul Renault DeZir   Cum vor arata Renault urile in viitor?

Bineinteles ca usile gullwing, cu deschidere asimetrica sunt pentru spectacol, dar motorul nu. Este acelasi propulsor electric pe care-l vom vedea pe Fluence ZE de serie, anul viitor.

So, Renault se schimba si abia astept sa vad cum. Citroen a facut-o in bine, Peugeot arata bine, dar deja trebuie sa schimbe ceva.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.