Formula 1: Alonso castiga in Germania dupa o faza penibila

N-as vrea sa spun ca Formula 1 este in totalitate o afacere, as vrea sa cred ca a mai ramas si ceva sport in aceasta competitie. Dar n-a mai ramas, cel putin in ceea ce-i priveste pe cei de la Ferrari.

Vettel a plecat din pole position la Hockenheim, dar chiar la start a fost atacat de Alonso, plecat de pe 2. Care a reusit sa treaca de Vettel, dar intre timp Massa trecuse de amandoi. Cu Massa pe primul loc, lucrurile au fost linistite pe circuit, in prima partea a cursei. Nimic notabil, pana in turul 49.

Ii stim pe cei de la Ferrari. I-am admirat multi ani, au fost preferatii mei, in special in era Schumacher, dar si apoi, cu Raikonnen. Astazi insa au aratat ca sunt absolut penibili, cu un Alonso la fel de penibil. Nu inteleg exact cat de mult iti poti dori titlul, incat sa fii in stare sa il castigi dupa ce provoci greata. Alonso e inca departe de titlu, dar a dovedit un caracter absolut scarbos.

Pe scurt, in turul 49, lui Massa i se spune de la boxe “Stii ca Alonso este mult mai rapid decat tine? Confirma ca ai inteles!” Si brazilianul a inteles.. a incetinit vizibil si l-a lasat pe Alonso sa treaca. Desi putea sa-i tina piept pana la final. Sunt sigur de asta.

Fernando Alonso German GP Formula 1: Alonso castiga in Germania dupa o faza penibilaVa dati seama? Au facut-o fara nici un fel de jena, absolut pe fata, cu discutia asta redata in direct.. practic au facut ceva pe toti cei care urmareau cursa, fie de la fata locului, fie din fata televizorului. Inteleg strategiile, dar nici chiar asa. Nu-l inteleg pe Domenicali. Ar fi putut rezolva chestia asta la boxe, il tinea pe Massa putin mai mult. Si nu scuipa pe toti cei care urmareau cursa. Dar el a ales s-o faca si eu cel putin am simtit flegma din plin. Asta nu e competitie, ci prostitutie. Iar Alonso e o curva, la fel ca si Massa. Au fost atat de penibili, incat Massa a fost si felicitat, tot in direct, pentru gestul lui si i s-a spus ca ii vor explica.

L-ati vazut pe Massa la final? N-a zimbit deloc. A facut act de prezenta pe podium, si-a facut datoria fata de toti ochii care-l urmareau. Atat. Trebuie sa fi fost incredibil de frustrat, dar si-o merita. Va mai alerga probabil pentru Ferrari un sezon, doua, dar n-are nici o gena de campion. Nu merita sa fie campion. La fel cum Alonso nu merita sa mai fie campion.

UPDATE: Daniel Popescu face o analiza care arata ca Ferrari n-a castigat mai nimic cu manevra asta. Doar scarba a foarte multi oameni. Iar despre caracterul lui Alonso… nu mai e nimic de spus.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.