Iata noul Audi A7 Sportback – Coupe-ul cu 4 usi de la Audi

A7100060art11 Iata noul Audi A7 Sportback   Coupe ul cu 4 usi de la AudiAudi a prezentata aseara mult asteptatul A7 Sportback, modelul cu care germanii intra in segmentul coupe-urilor cu 4 usi. Este o nisa care a prins foarte mult in ultimii ani, dupa ce Mercedes a deschis-o cu modelul CLS. In vreme ce Mercedes se pregateste de a doua generatie CLS, Audi vine cu A7 Sportback, model pe care il descrie ca fiind o combinatie intre liniile emotionale ale unui coupe, prestigiul unei limuzine si aspectul practic al unui break.

A7 Sportback pastreaza in mare parte liniile conceptului Sportback prezentat in 2009 la Detroit, dar vine cu schimbari la nivelul detaliilor. Daca partea frontala nu iese din tiparele Audi, mizand pe grila mare si farurile cu celebra linie de LED-uri, spatele are un design cu totul nou.

A7100020art12 Iata noul Audi A7 Sportback   Coupe ul cu 4 usi de la AudiFara indoiala ca linia spatelui va genera discutii controversate, pentru ca este una care nu seamana cu cea clasica de la CLS. Audi a preferat un spate foarte plonjat, linia plafonului continuand in jos pana la extremitatea masinii. Astfel, nu exista o suprafata delimitata la nivel vizual pentru capota. Doar o coborare continua a plafonului, A7 Sportback avand de fapt un hayon.

Nu exista surprize estetice la interior, dar probabil ca acesta nu dezamageste. Marea majoritate a pasionatilor de masini sunt de acord ca Audi face niste interioare de exceptie.

A7100036art13 Iata noul Audi A7 Sportback   Coupe ul cu 4 usi de la AudiDeocamdata, A7 Sportback mizeaza doar pe propulsoare V6, unele foarte eficiente. Mai tarziu insa, vor aparea si V8-urile, cu cata mai mult cu cat germanii vor lansa si versiunile S7 si RS7.

Se ofera la momentul lansarii 4 motoare V6, doua pe benzina si doua turbodiesel. Se incepe cu propulsorul de 2,8 litri FSI care produce 204 CP si 280 Nm si care poate duce masina la 100 km/h in 8,3 secunde, viteza maxima fiind de 235 km/h. Consumul mediu este de 8 litri/100 km.

Cel mai puternic motor este cel de 3 litri TFSI, care furnizeaza 300 CP si 440 Nm. Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in 5,6 secunde, viteza maxima este limitata la 250 km/h, iar consumul mediu oficial este de 8,2 l/100 km.

Cel mai eficient motor, prin prisma consumului este cel de 3 litri TDI, oferit in doua versiuni de putere: 204 CP si 245 CP. Versiunea de 204 CP afiseaza un consum mediu de doar 5,3 litri/100 km.

Nu stiu cum vi se pare voua masina (poate imi spuneti in comentarii), dar mie nu-mi place spatele. Este o abordare prea radicala si ii lipseste eleganta pe care o vad la Mercedes CLS. La A7 Sportback parca totul se ingramadeste spre spate si nu se termina armonios.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.