Mercedes lucreaza la cutia cu 9 trepte

Dupa ce BMW a venit cu noua cutie de viteze cu 8 trepte, Mercedes si-a spus ca se poate si mai mult, asa ca a inceput dezvoltarea uneia cu 9 trepte, pe care o va numi 9G-Tronic. Ba mai mult, nemtii spun ca 9 este maximul numarului de trepte, ca nu se poate mai mult, iar clientii nu vor accepta o cutie cu 10 trepte.

Mercedes Mercedes lucreaza la cutia cu 9 trepteAsadar, vor sa aiba ultimul cuvant sau mai bine spus ultimul numar de trepte. Ei motiveaza cele noua trepte printr-o mai mare economie de combustibil fata de cutia cu 7 trepte (7G-Tronic) pe care o au deja.

Mie mi se pare mai mult o competitie si atat, decat avans tehnologic. 9 trepte sunt prea mult si cred ca va fi mai mult vorba de impresionarea clientilor (cum suna ”are 9 viteze”??).

Eu am condus (putin) un 530d cu noua cutie cu 8 trepte. Ce sa spun.. cuplul este atat de bun, incat nu simti sincope, mai ales ca – chiar si in modul manual – cutia alege singura si bine treptele.

Apropo, va dati seama cum ar fi o cutie manuala cu 9 trepte? icon smile Mercedes lucreaza la cutia cu 9 trepte Distractie maxima la selectare!

Sursa: Autocar via WorldCarFans

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.