Nissan 370Z isi bate rivalii germani. Din vorbe doar

Nissan n-are ce face si lanseaza (in Marea Britanie) o campanie de promovare penibila, in care isi subliniaza atu-urile fata de rivalii germani. S-au gandit ei sa arate lumii ca au o masina mai buna (370Z) decat BMW Z4 sDrive30i, Audi TTS Roadster si Porsche Boxster/Cayman. Fac o gramada de tabele din care reiese ca masina lor este mai puternica, mai performanta si mai ieftina decat modelele germane amintite.

Nissan 370Z vs nemti Nissan 370Z isi bate rivalii germani. Din vorbe doar

E ok sa te lauzi cand ai cu ce, dar nu in felul asta. O campanie de promovare de genul asta, cu sloganuri stupide – “The Winner Hans Down“, “The Germans Came Off Wurst“, “Kaisers Chiefed” si “Deutschland Deutschland Uber-Rated” nu-ti va aduce mai multi clienti, ci eventual ii va face sa conduca si modelele germane amintite, chiar daca au venit initial in showroom-ul tau.

Nu e ok nici sa plimbi un Audi TTS pe care scrie “More expensive, slower and less powerful than a Nissan 370Z” si un Porsche Cayman inscriptionat “I dream of being as fast as a Nissan 370Z“. Pentru ca e de prost gust si treburile astea ar putea fi facute inteligent, cu finete. Cam cum se dueleaza BMW si Audi din cand in cand, in America.

Nissan 370Z vs nemti 2 Nissan 370Z isi bate rivalii germani. Din vorbe doar

Finalul comunicatului de presa se incheie genial cu fraza directoruluide marketing “Nissan crede in abilitatea modelelor 370Z si GT-R de a-si eclipsa rivalii germani in ceea ce priveste performanta pura si accesibilitatea, iar acum este momentul sa spunem tare acest lucru“.

Adica, dupa ce lansezi o asemenea campanie, tu ai incredere ca masina ta poate depasi modelele nemtesti?? Pai nu era cazul sa stii sigur asta deja?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.