Noul BMW X3!

A venit momentul celei de-a doua generatii BMW X3, care a fost prezentata astazi de constructorul bavarez. Nu stiu cum vi se pare voua, dar mie imi place mult. Are mai multa personalitate, nu mai este atat de rigid ca vechiul X3. Farurile sunt mai “rele”, incruntate, iar nervurile de pe capota fac din masina asta una foarte agresiva pentru un SUV (ma rog, SAV, cum ii spune BMW).

BMW X3 1 Noul BMW X3!

Imi place si spatele, cu stopuri inspirate oarecum de la X1, dar nu-mi place ca se vede toba de esapament, ar fi trebuit totusi ascunsa dedesubt.

Ideea este ca au facut un mare pas inainte la design, vechiul X3 prea semana cu o cutie impersonala. Premium, dar impersonala.

BMW X3 2 Noul BMW X3!

Nu cautati cine stie ce noutati la interior, pentru ca nu le veti gasi. Plansa de bord este in stilul BMW, probabil lucrata foarte bine, fara chestii extravagante.

BMW X3 3 Noul BMW X3!

In Romania va fi lansat la toamna, iar la momentul lansarii vor fi disponibile 2 motoare. Unul este cel de 2 litri diesel de pe X3 xDrive20d care produce 184 CP si 380 Nm. Cu acest motor masina ajunge la 100 km/h in 8,5 secunde sia tinge 210 km/h. Consumul este unul foarte bun (5,6 l/100 km) despre care BMW spune ca nu este atins de nici un concurent.

Al doilea motor este unul pe benzina montat pe versiunea X3 xDrive35i. Are 6 cilindri si produce 306 CP si 400 Nm. Performantele sunt deja de masina sport: 0 – 100 km/h in 5,7 secunde si 245 km/h, in vreme ce consumul mediu este de 8,8 litri/100 km.

In rest, sistem Stop/Start chiar si pe cutia automata, tehnologie EfficientDynamics si un sistem nou de suspensii, care ar trebui sa puncteze in plus la tinuta de drum pe sosea. Pentru ca X3 n-a fost si nici nu va fi vreodata potrivit pentru off-road serios.

Uitati-va la poze si spuneti-mi daca va place. Mie imi place, clar! icon smile Noul BMW X3!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.