Revenire in forta – Bugatti Veyron, din nou cea mai puternica si rapida masina din lume

Bugatti Veyron Super Sport Revenire in forta   Bugatti Veyron, din nou cea mai puternica si rapida masina din lumeDe cam 5 ani segmentul supersport are o referinta plasata atat de sus, incat a impartit segmentul in mai multe bucati. Referinta este Bugatti Veyron, o masina monstruos de rapida si puternica. Cand a venit cu viteza maxima de 407 km/h, i-a innebunit pe unii, care au vrut sa-l bata. Greu, dar l-au batut, insa cu niste masini care seamana mai mult cu unele de curse. Sau arata in asa fel incat parca ai prefera Veyron-ul peste 400 km/h.

Well, Veyron se apropie de finalul productiei, dar pleaca in mare stil. Cu un nou record de viteza si de putere. Din punctul meu de vedere nu mai era nimic de demonstrat, dar nemtii vor sa fie primii. Practic au facut o noua versiune a lui Veyron, una pe care un genial de acolo a numit-o Super Sport. Adica Veyron-ul normal, cu doar 1.000 CP, nu era supersport.

Veyron Super Sport a primit niste (4) turbocompresoare mai mari, intercoolere mai mari si… surpriza! 1.200 CP, 1.500 Nm, cea mai puternica masina de serie din lume.

Ce face cea mai puternica masina din lume? Pai, stabileste un record de viteza. Asta a facut Super Sport-ul, care a ajuns pe un circuit din Germania la 431,072 km/h. Un nou record mondial, omologat de Cartea Recordurilor.

5 exemplare sunt produse deocamdata, exact in culorile pe care le vedeti in poze, dar acestea sunt limitate la maxima 415 km/h, ca sa nu distruga rapid pneurile.

Astia de la Bugatti spun ca masina a aparut la cererea clientilor. Va dati seama ca unii proprietari de Veyron au cerut mai mult de 1.000 CP si peste 407 km/h, viteza pe care oricum nu stiu daca a atins-o vreunul dintre ei?!

Nu va ingramaditi la comenzi. Masinile au fost deja vandute. Nu stiu care a fost pretul, dar sa-l apreciem pe la aproape 2 milioane de euro.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.