Se lucreaza intens la noua Dacia Logan

Actualul model Logan implineste in acest an 6 ani de la debutul pe piata. Este cam intervalul de productie pentru o asemenea masina. In general, constructorii inlocuiesc generatiile cam dupa 6 ani. Nu este cazul la Dacia, pentru ca masina este inca foarte ceruta, in special pe marile piete europene, asa ca va mai sta in productie cam 2 sau 3 ani.

Noua generatie se pregateste insa, sub numele de cod X52, dar pana acum nu se stie nimic despre cum va arata. Auto Plus a incercat o versiune – ceea ce vedeti in poza – dar este probabil departe de realitate. Pentru ca ceea ce vedem mai jos este un Renault Fluence brabduit cu sigla Dacia si eu ma indoiesc ca a doua generatie Logan va semana cu vreun produs Renault.

Dacia Logan Auto Plus Se lucreaza intens la noua Dacia Logan

De asemenea, Gandul scrie ca furnizorii de componente negociaza deja cu Dacia noile contracte. Iar unul din furnizori a spus ca exista posibilitatea ca noul Logan sa aiba “faruri cu LED-uri”. Gresit exprimat, pentru ca – cel mult – noul Logan va avea linia de LED-uri pentru luminile de zi, solutie adoptata astazi de marea majoritate a producatorilor de volum si premium.

In rest, nu putem face decat speculatii. Eu cred insa ca noul Logan nu va semana cu nici un model Renault, va fi mai mare ca dimensiuni, dar si mai scump decat actuala generatie. Nu cu mult, dar mai scump, pentru ca Dacia va merge e ideea oferirii unei masini mai mari, dar pentru multi mai putini bani decat in cazul concurentei. Isi permit sa ridice putin preturile.

Se aude ca vor exista aceleasi motoare, dar eu cred ca vor fi si unele noi. Chiar si sub forma unor versiuni mai puternice a actualului dCi de 1,5 litri.

Voi ce v-ati dori de la noua generatie Logan?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.