Soferii romani au voie sa bea si sa conduca

Asa cred ei…

Sunt destui cei care cred ca legea le da voie sa bea o bere inainte sa se urce la volan.

Politistii au chestionat peste 1000 de conducatori auto pe aceasta tema si s-au ingrozit. Ai nostri circula dupa ureche si mai au si indrazneala sa iasa din tara.

O treime dintre soferii chestionati de politisti cred ca o sticla de bere nu ii impiedica sa conduca in siguranta, iar un sfert spun acelasi lucru despre un pahar de vin.

Daca sunteti de acord cu ei aflati ca puteti sofa linistiti in Irlanda (0,79 mg alcool in sange), Marea Britanie (0.80), Olanda ( 0,49), Bulgaria (0,50) sau Austria (0.49).

In Germania, insa, riscati sa primiti interdictie de a mai circula vreodata in aceasta tara. sursa

E greu cu legea asta, e greu sa te interesezi si sa afli ca – in Romania – limita alcoolemiei este zero. Asta ca sa nu ne mai imaginam cum au trecut de scolile de soferi, fara sa invete asta.

Da, unele tari permit putin alcool in sange, dar nu cred ca au nici pe departe problemele noastre cu soferii bauti. Pentru ca aia stiu cand sa se opreasca. Pentru ca, daca nu se opresc la timp, risca sa cunoasca inchisorile pe dinauntru.

Va dati seama cum ar fi la noi daca s-ar permite o bere inainte sa urci la volan? Dupa logica romaneasca, toti ar bea cate 3, ca ei sunt mai rezistenti decat si-a imaginat legea.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.