Traditia se subordoneaza castigului

Porsche diesel Traditia se subordoneaza castiguluiEu fac parte din oamenii care tin la traditie cand vine vorba de masini. Nu sunt la nivelul la care sa-mi permit ceva special asa ca ma multumesc cu o masina low-cost. Dar iubesc masinile si n-as fi vrut sa vad niciodata un SUV Porsche. S-a intamplat insa si a avut un succes enorm, ba chiar a ajuns la a doua generatie. Nu mi-as fi imaginat ca Porsche va adopta un motor turbodiesel, dar s-a intamplat si probabil va fi un succes. N-as vrea sa vad in veci un SUV Ferrari, dar e posibil sa se intample. N-as vrea sa vad un BMW cu tractiune fata, dar exista semnale ca se va intampla.

Traditia si exclusivitatea nu mai sunt ce-au fost. Se subordoneaza pietei. “Clientii cer un SUV Ferrari?! Il facem!” Nici un constructor nu accepta sa piarda bani, daca i-ar putea castiga cu un nou model, pe care nimeni nu-l visa in urma cu 10 ani.

Exemplu: Porsche a facut prima berlina cu 4 usi, Panamera, pentru ca asa cere piata. Si care a fost rezultatul? 25.000 de modele vandute in doar 10 luni. Extrem de mult pentru Porsche.

Totul se rezuma la cifra de afaceri.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.